Internettet nærmest bugner med forskellige hjemmesider, hvor du kan købe træningsudstyr (Motionscykler, romaskiner, løbebånd osv.). Det store, online udbud kan derfor hurtigt blive uoverskueligt. Sådan behøver det dog ikke at være. Med denne lille guide bliver du således klædt effektivt på til at gøre dig nogle gode køb online.

At kunne handle hjemmefra er både praktisk og bekvemt. Når du har læst denne guide, vil det desuden også gå op for dig, at det faktisk samtidig er ganske nemt. Selv træningsudstyr kan du købe online, når du først har styr på et par grundlæggende ting.

Hvor kan jeg købe træningsudstyr online?

Som nævnt findes der et stort udvalg af butikker på nettet, hvor du kan købe træningsudstyr. Hvis du ikke kender nogen på forhånd, har du to muligheder. Du kan eksempelvis undersøge, om ikke der findes en hjemmeside, der er tilknyttet den sportsbutik, du normalt handler i. Langt de fleste forretninger har nemlig også salg på nettet.

Derudover kan du i din søgemaskine indtaste det specifikke træningsredskab, du søger – eksempelvis ”køb foamroller” eller ”foamroller billigst”. Det giver dig en masse forskellige interessante webshops at vælge imellem. Herefter er der dog stadig et par ting, du skal være opmærksom på.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg køber træningsudstyr online?

Der er flere ting at være opmærksom på, når du køber dit træningsudstyr online sammenlignet med i en fysisk butik. Den største forskel er, at du ikke har mulighed for at se, røre og teste det produkt, du køber. For at undgå et irriterende fejlkøb og bøvlet returnering, bør du derfor være opmærksom på flere faktorer:

  1. Skjulte gebyrer. Hvis der er noget, salgshjemmesider er berygtede for at kunne, så er det at lægge skjulte gebyrer til priserne. Tjek derfor grundigt, at slutbeløbet er, som du forventer det.
  2. Forsendelse. Det ligger lidt i forlængelse af punkt nummer 1. Forsendelse og fragtgebyrer kan nemlig hurtigt gøre dine online køb til en dyr forretning. Læs derfor altid grundigt på hjemmesidens fragtpolitik. På den måde undgår du ubelejlige overraskelser, når du kommer til kassen.
  3. Om forhandleren er til at stole på. Som regel er der ikke så meget vrøvl med internetforhandlere, idet de fleste har rent mel i posen. Kig dog altid efter, om hjemmesiden er mærket med et bestemt system, der garanterer sikker nethandel. Dette kan være den danske mærkningsordning ”e-mærket” eller på internationale webshops ”3D-Secure”, der fortæller at webshoppen anvender en sikker betalingsgateway. Er du i tvivl, så læs eventuelt på nettet, hvad andre siger om hjemmesiden.
  4. Produktbeskrivelsen. Når du handler online, er det alfa og omega med en god produktbeskrivelse af det træningsudstyr, du vil købe. I denne kan du finde relevante oplysninger om vægt, mål, materialer og gode råd og tips og tricks til, hvordan du bruger træningsudstyret. Læs derfor altid denne grundigt, så du er sikker på, hvad du har købt.

Hvordan kan jeg vide, om prisen er god?

Når du handler træningsudstyr online, vil du sikkert blive overstrømmet med forskellige tilbud og rabatter. Det kan derfor hurtigt være svært at vurdere, om prisen på det pågældende træningsudstyr er god eller tværtimod i den pebrede ende. Det findes der dog råd for! Du kan nemlig nemt og effektivt sammenligne priser på forskellige slags træningsudstyr på såkaldte prissammenligningshjemmesider som f.eks. PriceRunner eller lignende.

Her kan du hurtigt få overblik over, hvilken pris de forskellige hjemmesider udbyder det pågældende produkt til og vælge dig en udbyder herudfra. Ved at bruge prissammenligningssider og din sunde fornuft, bliver du hurtigt nærmest professionel i at indkøbe træningsudstyr på nettet!