Select Page

Hvad gør du, hvis din kunde ikke betaler for arbejdet?

Hvad gør du, hvis din kunde ikke betaler for arbejdet?

Det kan være frustrerende, hvis din kunde enten ikke er i stand til eller nægter at betale for dit arbejde.

 

Heldigvis har vi i Danmark mulighed for at overdrage sager om dårlige betalere til inkasso, og det kan altså være din hjælp til at få fat i de penge, din kunde skylder dig.

 

Sådan forholder du dig til inkasso

Hvis du har været i dialog med din kunde, og han eller hun ikke har betalt sin regning til tiden, kan du kontakte en advokat eller et inkassobureau. Herefter vil det være dem, der overtager kontakten til skyldneren, og du kan altså lade dem klare arbejdet og slippe for mere kontakt med kunden.

 

Inkassobureauet vil herefter finde en løsning med din kunde. Det gør, at du slipper for forhandlingerne og overlader arbejdet til fagfolk, som har styr på loven og de regler, der skal følges.

 

Når du beslutter dig for at kontakte et inkassobureau, er det vigtigt, at du vælger et, der gør hele inkassosagen let og smertefri for dig.

 

Først og fremmest skal det være let at sende din sag ind, og bureauet skal gøre det klart for dig, hvordan processen vil foregå, og hvad du kan forvente.

Derudover bør du finde et inkassobureau, som spiller med åbne kort og fremlægger eventuelle gebyrer og provision.

 

Du bør dog bestræbe dig på at finde et bureau (det kunne f.eks. være Collectia), som løser din sag uden yderligere omkostninger. Der findes nemlig mange bureauer, som hverken tager penge for rykker- og inkassovarsler eller procentdele af det inddrevne. Men vær opmærksom på, at det er sådan et, du er havnet ved – og ikke et, der har en masse ting skrevet med småt.

 

Vælg det bedste inkassobureau

Derudover skal du finde et inkassofirma, som kan tilbyde dig det, du har behov for. Der er nemlig ingen grund til at betale 3.000 kroner for et ubegrænset antal sager, hvis du blot har én sag, der skal løses.

 

Udover det er det en god idé at sikre dig, at bureauet kun kræver betaling, såfremt de løser din sag. På den måde er du sikker på, at du kun betaler for ydelsen, hvis du får dine penge betalt af skyldneren.

 

Hvis din kunde fortsat ikke betaler i inkassoprocessen, kan det blive en fordel for dig, at du har valgt et inkassobureau, der samarbejder med et advokatfirma. Hvis sagen skal til behandling ved domstolene, er det nemlig rart, at du kan forsætte ved det samme bureau og få et tilbud fra dem, der har været med hele vejen.

 

Generelt bør du altså have for øje at finde et bureau, som spiller med åbne kort og følger inkassoloven. På den måde er du sikker på, at din sag kommer til at forløbe på den bedste og mest smertefrie måde.

 

Prøv først selv at kontakte din kunde, og tjek derefter internettet for mulige samarbejdspartnere, hvis du ikke kan komme i dialog med skyldneren.

Sørg blot for at vælge et inkassobureau, som har styr på lov og regler, og som ikke kræver urimelige gebyrer for deres services.

 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrevet
Gør som masser af tilfredse danskere - tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked når der er nyt på Virtual Denmark.
Vi respekterer dit privatliv

Annonce

april 2018
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Free WordPress Themes, Free Android Games