Det er ikke mange år siden, hvor det at købe hus var noget der indebar at købe en masse aviser. Så kunne man sidde over morgenkaffen og pløje boligannoncer igennem. Lokalaviserne var cirka 50% journalistisk og 50% boligannoncer. Fandt man noget der var interessant, ringede man til den pågældende ejendomsmægler og bookede en fremvisning. Disse tider er ovre nu, hvor hele verden er blevet digital.

I dag bruger de fleste nettet når de skal købe nyt hus eller lejlighed. Det er nemt, hurtigt og overskueligt og det bedste er, at man kan sidde derhjemme og ordne det meste. Uanset tidspunkt og uafhængigt af diverse åbningstider og fysiske lokationer.

De fleste starter deres boligsøgning på Boligsiden.dk. Der er flere konkurrenter, men det smarte ved denne portal er, at den samler boligopslag fra så godt som alle danske ejendomsmæglere i én søgbar database. Her kan du vælge hvilket område du gerne vil bo i og vælge hvilken type bolig du søger. Du kan også skrue på en masse knapper i forhold til pris, antal værelser og meget andet, indtil du har indstillet søgningen til at passe til lige netop dine boligbehov.

Hvad gør du nå du har fundet den rette bolig?

Nu står du med én eller flere boliger, der passer til dine behov, og hvad gør du så? Der er to muligheder. Enten er huset udbudt til salg gennem en ejendomsmægler, og så kontakter du ham eller hende for en fremvisning. Eller også er huset sat privat til salg gennem én af de Internetportal, der tilbyder dette. I dette tilfælde er det sælger selv du skal have fat i.

Efter én eller flere fremvisninger, står du forhåbentligt med et hus eller lejlighed du gerne vil købe. Nu kommer det juridiske ind i billedet.

Står du og har fundet dit drømmehus, vil gerne købe det og flytte ind i det med det samme? Det er fuldt ud forståeligt, og det kan være rigtig glædeligt, hvis du har fundet et hus, som er i god stand og klar til at flytte ind i så hurtigt som muligt. Men er du også helt sikker på, at det nu er det? Det viser sig, at der er rigtig mange danskere, der køber et hus uden at vide med sikkerhed, hvilke mangler og fejl der er ved boligen.

Vil du gerne undgå dårlige overraskelser og uforudsete udgifter, så kan det være en god ide at hyre en boligadvokat. På den måde undgår du selv at nærstudere alle tilstandsrapporterne og de mange andre dokumenter, der er ved huskøb. Derudover er du i langt højere grad garanteret, at det hus, du køber, er i god stand. Der er derfor en lang række fordele ved at hyre en boligadvokat i forbindelse med dit huskøb.

Det hjælper din boligadvokat dig med

Selvom du selv kan læse op på kravene og grave dig igennem tilstandsrapporter, skøder og mange andre rapporter og dokumenter, vil du både kunne spare tid og overskud ved at få hjælp fra en boligadvokat. Men hvad laver de egentlig, tænker du måske. Din boligadvokat hjælper dig helt konkret med at kigge de mange tilstandsrapporter og andre kedelige dokumenter igennem.

I en ejendomshandel kan der være rigtig mange dokumenter at holde styr på. Her holder boligadvokaten overblikket for dig og giver dig de nødvendige informationer, for at du kan træffe det rigtige valg for dig og din familie. Har du slet ikke styr på, hvordan du skal læse tilstandsrapporten, eller ved du ikke, hvad en tingbogsattest er, så kan det være en god ide at hyre professionel hjælp udefra.

Boligadvokaten kan hjælpe dig i mange andre situationer

Det er ikke kun i forbindelse med det almindelige familiehus, at en boligadvokat kan hjælpe dig og guide dig igennem købet. Er du på udkig efter en byggegrund, et sommerhus eller en andelslejlighed, så kan en boligadvokat også være god at have ved hånden. Ved ethvert køb, når det handler om huse eller grunde, vil der være flere vigtige dokumenter og bindende aftaler, der skal indgås og skrives under på. Her er det vigtigt, at du ikke tager en forhastet beslutning, eller et valg som du ikke er 100 procent sikker på, er det rette. I den situation vil en boligadvokat kunne fremlægge tingenes stand for dig, og dermed give dig alle de nødvendige informationer, for at du kan træffe et valg om enten at købe boligen eller lade være.

Det kan du selv gøre

Der er altså mange ting at holde styr på, hvis du er på udkig efter at købe en ny bolig. Det gør, at det kan være en smart idé at få faglig og professionel hjælp udefra, der kan rådgive og vejlede dig til det rette valg. Selvom det kan være godt med hjælp udefra, så er der også nogle af tingene, du selv kan sætte dig ind i. Det kan blandt andet være smart at sætte dig ind i de vigtigste elementer, når det kommer til købskontrakten samt alt det praktiske ved overdragelsen af boligen.

Ellers er det primære råd at få hjælp udefra, så du kan være fuldt tilfreds med dit nye hus og undgå at stå i en situation, som både er træls og har mange omkostninger. Sikr dig mod uforudsigelige omkostninger og dårlige overraskelser i tiden efter købet med en professionel boligadvokat.