I disse dage er der mere fokus på digitale tekster og søgemaskineoptimering end nogensinde før. Det er derfor en fordelagtig egenskab for enhver erhvervsdrivende at være skarp til at skrive gode tekster. Derfor forsøger denne artikel at komme med 3 brugbare tips til, hvordan du kan bære dig ad med at blive en effektiv og funktionel tekstforfatter.

Det første tip er relativt simpelt, da dette blot går ud på, at du ikke bare skal skrive en sludder for en sladder. Tværtimod bør du sætte dig ordentligt ind i dit emne og skrive en konkret og brugbar tekst. Dette gør skriveprocessen væsentligt nemmere, hvilket i sidste ende vil have en yderst positiv effekt på det endelige produkt. Det kan hurtigt blive til en sej kamp at skulle skrive en tekst om noget, du ikke har specielt meget styr på. Brug i stedet for lidt kræfter på at finde den rette vinkel.

Undgå lange og snørklede sætninger

Hvis du vil være en effektiv tekstforfatter, forekommer det hensigtsmæssigt at begrænse dit brug af lange sætninger. Med det sagt, behøves alle dine sætninger naturligvis ikke at være virkelig korte. Det betyder bare, at du skal undgå at lave lange sætninger bare for at lave lange sætninger. Prøv i stedet og se, om det ikke er muligt at dele dine sætninger op med et punktum eller to.

Ellers bliver dine længere sætninger ofte snørklede og komplicerede for modtageren at læse i ét hug. Det er altid vigtigt at sørge for, at dine tekster er letlæselige og nemme at fordøje. Det skal netop hverken være en kamp at skrive eller læse dem. Nogle gange kan du dog sagtens starte med at skrive et par længere sætninger, hvis dette gør skriveprocessen nemmere. Dernæst kan du bare gå tilbage til de pågældende sætninger og dele sætningerne op i mindre bidder.

Læs korrektur og minimer dine skrivefejl

Det sidste tip er på mange måder alfa og omega for enhver tekstforfatter. Korrekturlæsning er og bliver fundamentalt. Når din tekst er færdig, og den føles som et færdigt produkt, nytter det ikke noget bare at kalde det en dag. Derimod skal du med det samme dykke ned i teksten og læse korrektur fra start til ende. På den måde minimerer du skrivefejl, hvilket er essentielt for enhver kvalitetsrig tekst. Du kan selvfølgelig også rette fejl hen af vejen, men i sidste ende bør arbejdet bestå af tre primære faser.

I første omgang starter du i idéfasen, hvor du eventuelt researcher, lægger en plan og finder din vinkel. Efter dette kan du give dig i kast med skrivefasen, hvor det gælder om at få skrevet hele teksten. Slutteligt kan du så sørge for, at alt er i orden ved at læse korrektur og rette de eventuelle fejl, der er opstået i løbet af skrivefasen. Alternativt kan du drage stor fordel af at få hjælp af en professionel tekstforfatter. Du kan lære mere om dine muligheder ved eksempelvis at tage et kig her: dintekstforfatter.dk.